Medewerkers

Bauke Lievens (1985, Gent)

Bauke werkt als dramaturge voor diverse circus-, dans- en theatergezelschappen. In het verleden werkte ze o.a. met Cie Un loup pour l’homme (FR), Kaori Ito/les ballets C de la B (JAP/BE) en het jonge Gentse theatercollectief Tibaldus en andere hoeren. Ze studeerde Theaterwetenschappen aan de Ugent en Filosofie van de hedendaagse kunst aan de Universitat Autonoma de Barcelona (ES). Bauke is als docent en onderzoeker verbonden aan de Drama-opleiding van KASK School of Arts (Gent). Momenteel werkt ze, eveneens aan KASK School of Arts, aan een vierjarig onderzoeksproject over de methodes voor artistiek onderzoek in de creatie van hedendaagse circusvoorstellingen. Sinds kort maakt Bauke deel uit van de vernieuwde redactie van Etcetera.

Jason Respilieux (1991, Brussel)

Jason legde zich toe op hedendaagse dans nadat hij meerdere jaren gymnastiek, hip-hop en moderne jazz dans beoefend had. Hij studeerde één jaar in Codarts (dansacademie van Rotterdam). In 2010 begon hij samen met Alexander aan P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios), de school van de choreografe Anne Teresa de Keersmaeker.

Niko Hafkenscheid (1977, Gent)

Niko is een multidisciplinaire artiest die muziek componeerde voor verschillende stukken van hedendaagse artiesten zoals Meg Stuart en het gezelschap Kabinet K. Hij werkte mee aan de voorstellingen ‘Maybe Forever’ en ‘Unfold’, beide genomineerd voor het theaterfestival. Tegenwoordig werkt hij samen met Jan Maertens (licht designer) aan een installatie die de invloed van licht en geluid onderzoekt.

Harald Austbø (1982, Nederland/Noorwegen)

Harald Austbø is cellist / acteur / componist. Hij studeerde af aan de acteerschool in België en daarna aan het Conservatorium in Amsterdam, waar hij de eerste was die afstudeerde in de richting cello-jazz (2011). In de loop van de jaren organiseerde hij vrije improvisatie concerten en zo ontstond de groep The Ambush Party. Met deze band speelde hij internationaal in Dublin, Moers festival, Duitsland, North Sea Jazz festival, Rotterdam en Buenos Aires Jazz Festival. Hij beheerst cello, 5-strong cello (low F), elektrische cello, beat box en andere stemgeluiden. Harald werkte voor verschillende muziektheater producties van Orkater en SKaGeN. Hij is eveneens bekend van het theaterstuk Heimat, dat gaat over vijf jonge mensen op zoek naar hun roots.